Intensieve behandelweek dwang

29 maart 2019

Voor kinderen en jongeren met een dwangstoornis

Sinds 2015 biedt het expertisecentrum DAT (dwang, angst en tics) van de Bascule een intensieve behandelweek voor kinderen en jongeren met een dwangstoornis.

De intensieve behandelweek dwang is bedoeld voor kinderen/jongeren met een dwangstoornis (OCS), die al bij de Bascule in (poliklinische) behandeling zijn en waarvoor een therapiecontact van één keer per week niet voldoende is. Ook kinderen/jongeren die na een (poli)klinische behandeling of dagbehandeling bij de Bascule nog wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, kunnen aan de intensieve behandelweek meedoen. De intensieve behandelweek kan een boost geven om de dwang weer beter te kunnen bedwingen.

Wanneer
De week duurt 5 dagen, van 10.00 tot 15.00 uur.
De eerstvolgende intensieve behandelweek is: 29 april tot en met 3 mei 2019.
De week gaat door als er voldoende deelnemers zijn. Uiterlijk 19 april beslissen we of de week door gaat.

Meer weten?
Lees hier de informatiebrief met meer informatie over de inhoud van de week.

Aanmelden
Als uw kind al bij de Bascule in behandeling is, kan de huidige behandelaar uw kind aanmelden voor de intensieve behandelweek dwang, via Ellen Meyer, e.meyer@debascule.com. Als uw kind (nog) niet bij de Bascule in behandeling is, kunt u telefonisch contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. U kunt dan bellen tijdens het telefonisch spreekuur, elke woensdag van 13.00 tot 14.00 uur, via 020 – 890 10 00 (vragen naar het telefonisch spreekuur DAT). 

Het expertisecentrum DAT is een TOPGGz afdeling. Afdelingen met een TOPGGz-keurmerk bieden hoogspecialistische diagnostiek en behandeling. 
Lees meer over de behandelmogelijkheden van DAT