Eenjarig bestaan at ease Amsterdam

02 december 2019

Praten helpt. Gratis, anoniem en zonder afspraak

Op 21 november was het zover: @ease Amsterdam vierde haar 1-jarige bestaan! Precies een jaar geleden verrichtte wethouder Simone Kukkenheim op feestelijke wijze de officiële opening van de eerste vestiging van @ease in Amsterdam.

Een mooi moment om stil te staan bij wat er allemaal al is bereikt. Zo hebben we al meer dan 75 gesprekken gevoerd met verschillende jongeren. Het team van enthousiaste en betrokken vrijwilligers en professionals breidt zich nog altijd uit. En er zijn zelfs concrete plannen voor een tweede vestiging in Amsterdam. Dit belooft veel moois voor de toekomst: “Happy 1-year Official Anniversary @ease Amsterdam”!

Wat is @ease?
Stichting @ease richt zich op jonge mensen tussen de 12 en 25 jaar die behoefte hebben aan een luisterend oor. Gespreksonderwerpen kunnen heel verschillend zijn: liefdesverdriet, ouders die gaan scheiden, pesten in de klas, eetgedrag, studieproblemen, somberheid of financiële problemen. Hoe groot of klein de persoonlijke vragen ook zijn: bij @ease kunnen ze erover praten. Anoniem en gratis!

Een landelijke ontwikkeling
De eerste vestiging van @ease in Nederland opende haar deuren begin 2018 in Maastricht. Amsterdam volgde met een feestelijke opening op 21 november. Inmiddels is er landelijk belangstelling voor dit concept: steden als Utrecht, Groningen en Rotterdam willen ook van start met een vestiging. Dit omdat bij @ease jongeren spontaan kunnen binnen lopen: zonder wachtlijst, gratis en anoniem. Getrainde, enthousiaste en jonge vrijwilligers en professionals staan voor ze klaar. Simpelweg door er te zijn en te luisteren!

Meer weten over @ease? Kijk op: https://www.ease.nl/