Evenement

Jaap Chrisstoffelssymposium

07 juni 2017

Behandeling psychotrauma bij kinderen en adolescenten

Elke twee jaar wordt dit gratis toegankelijke, geaccrediteerde Jaap Chrisstoffelssymposium georganiseerd. Het symposium belicht de zorg voor psychisch getraumatiseerde kinderen en adolescenten. Dit jaar werd het  symposium gehouden op woensdag 7 juni. Martin Teicher van het McLean Hospital and Harvard Medical School hield dit jaar de Jaap Chrisstoffelslezing: ‘Childhood Maltreatment, Brain Development and Psychopathology’. 
Tijdens het symposium is ook de Jaap Chrisstoffels penning uitgereikt. Deze onderscheiding is in het leven is geroepen door de voormalige stichting Frijling Prins Fonds. De toekenning wordt verzorgd door de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van het AMC en de samenwerkende kinder- en jeugdtraumacentra in Nederland. Dit ereblijk, dat is vernoemd naar de in 2006 overleden kinder- en jeugdpsychiater Jaap Chrisstoffels, die zich zijn leven lang heeft ingezet voor de zorg aan getraumatiseerde kinderen, wordt om de twee jaar uitgereikt aan een in Nederland woonachtige man of vrouw, met bijzondere verdiensten op het gebied van de zorg voor psychisch getraumatiseerde kinderen.
In 2009 werd de penning voor de eerste maal uitgereikt aan professor Francien Lamers-Winkelman. Daarna mochten Carlijn de Roos, Renee Beer en Trudy Mooren de penning in ontvangst nemen.