Als u met uw kind naar de Bascule gaat voor onderzoek of behandeling, is het goed om hier van tevoren met uw kind over te praten. Het is voor uw kind minder spannend als hij of zij weet wat er ongeveer gaat gebeuren. Om uw kind een idee te geven van wat de Bascule is en hoe een behandeling in zijn werk gaat, hebben we een filmpje gemaakt. Daarin laten Stephanie en Jake de Bascule zien en praten met een aantal behandelaren:


In gesprek met uw kind kunt u uitleggen dat jullie naar de Bascule gaan omdat het thuis of op school soms niet goed gaat. Met een voorbeeld uit uw situatie kunt u dit duidelijk maken. U kunt vertellen dat er bij de Bascule mensen zijn die daarbij kunnen helpen. Bij de Bascule werken onder ander psychologen en kinder- en jeugdpsychiaters. Die weten veel over hoe je voelt en hoe je doet. Zij gaan uitzoeken waarom het soms niet goed gaat. Zij gaan jullie helpen met tips waarmee jullie kunnen oefenen, zodat het daarna beter of gemakkelijker gaat. Dat het net zoiets is als naar de huisarts gaan als je buikpijn hebt die niet overgaat.

U kunt ook vertellen dat uw kind niet de enige is die naar de Bascule gaat. Veel kinderen en ouders hebben soms even wat extra hulp nodig, zodat het daarna weer beter gaat.

Bespreek met de leerkracht op school en eventueel op een vereniging waar uw kind actief is dat uw kind naar de Bascule gaat. Het kan goed en helpend zijn om mensen die belangrijk voor u en uw kind zijn te vertellen dat u en uw kind hulp krijgen. Het kan hen zijn opgevallen dat uw kind zich anders gedraagt. Als er niet over gesproken wordt, kunnen mensen daar soms raar op reageren. Het kan dan helpen als ze weten dat u en uw kind iets aan de problemen gaan doen. Als mensen beter geïnformeerd zijn, kunnen ze u zelfs steunen.

Kunnen we helpen?

Receptie:

Bereikbaar tussen 7.30 en 18.00 uur

020 - 890 10 00 info@debascule.com

Vragen over aanmelden en behandelingen:

Centraal Aanmeld- en Informatiepunt: bereikbaar tussen 8.30 en 12.30 uur

020 - 890 19 01 cai@debascule.com


Wat vinden cliënten van de Bascule?